Stadsmuseum Lier

Motion- en audio design voor de tafel projectie van de tentoonstelling 'Fier Lier'

In 1892 opent het Museum Wuyts-Van Campen met de 107 schilderijen die het kreeg van Jacob Wuyts en Françoise Van Campen. In 1968 opent het Timmermans-Opsomerhuis in de woning Hof van Geetruyen. Het is een etalage voor belangrijke Lierse culturele figuren.

In 2014 beslist de stad Lier om een nieuwe koers te varen met haar stedelijke musea: de twee oude musea gaan dicht en er komt een nieuw stadsmuseum. De verzamelingen van het Stedelijk Museum Wuyts-Van Campen en baron Caroly en van het Timmermans-Opsomerhuis krijgen een onderkomen in het nieuwe stadsmuseum Lier. Samen met een steeds groeiende erfgoedcollectie vertellen ze over Lier en de Lierenaars. De focus op kunst wordt ingeruild voor een bredere kijk. Het museum wordt samen met Lierenaars ontwikkeld en overal weerklinken hun persoonlijke verhalen.

TONYWORKS maakte voor PronkStudio het motion- & audiodesign voor een tafelprojectie waarin de geschiedenis van Lier wordt verteld. De tafel is feitelijk een maquette van de stad Lier. In de tafel lopen diverse freeslijnen en er staan drie 3d geprinte prominente Lierse gebouwen op, namelijk; het Begijnhof, de Lakenhal en de Sint Gummaruskerk. De animatie speelt zich af rond deze drie gebouwen en de freeslijnen op de tafel.

 

De beamer hangt mooi weggewerkt in het meubel boven de tafel.

 

Tony Works

Tony who?

Je motion graphics design vriend in Rotterdam

Tony heeft een achtergrond in grafisch ontwerp en audiovisuele vormgeving. Voordat hij in 2007 begon met TONYWORKS werkte hij als Senior Designer bij Made of Man visual identity voor merken zoals Prénatal, Unilever en Rituals...

E-mail Tony +31 6 289 25 983

What's new?

Follow Tony on Instagram

Instagram

X

MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT OP!

E-MAIL